Inno-CropFood

A 2.1.3 Közös Kutatás, fejlesztés, innováció akcióban megvalósuló projekt a magyar-horvát határmenti régió közös K+F+I kapacitásainak a Kaposvári Egyetem, az Eszéki J. J. Strossmayer Egyetem, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és a Horvát Élelmiszer Ügynökség közötti együttműködésen alapuló bővítéséhez járul hozzá.
A projekt átfogó célja egy közös kommunikációs platform létesítése az agrár-élelmiszeripari érdekviseletek, szereplők és kutatók között a célrégió K+F+I kapacitásainak bővítése céljából.
A projekt fő tevékenységei: tematikus workshopok szervezése „Szántóföldtől az asztalig” a releváns képviselők, szabadalmi és innovációs szakértők meghívásával a kutatóhelyek munkájának, valamint jó gyakorlatok megismertetése és a gazdasági szféra igényeinek feltárása érdekében. Az élelmiszeriparral kapcsolódó együttműködésen alapuló horvát és magyar jó gyakorlatok megismerése tanulmányi látogatásokkal annak érdekében, hogy a célrégióban a hálózatos KFI együttműködés a tapasztalatokkal segítve javuljon. Írásbeli anyagok elkészítése a műhelyek, valamint a jó gyakorlatok tapasztalatai alapján, amelyek megalapozzák a közös agrár-élelmiszer szektorhoz kötődő kutatási-fejlesztési és innovációs együttműködés potenciáljának feltárását, lehetséges fejlesztési irányait. Ez utóbbi stratégiai javaslatként kerül megfogalmazásra kiemelten a partnerek érdekeltségi viszonyai alapján. A projekteredményekből tananyagok készülnek szakközépiskolák és felsőoktatási intézmények hallgatói, oktatói számára.
A projekt főbb adatai:
Vezető Kedvezményezett: Kaposvári Egyetem (Kaposvár)
Projektpartnerek:
- Eszéki J.J.Strossmayer Egyetem,
- Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (Kaposvár),
- Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (Pécs)
- Társult partner: Horvát Élelmiszer Ügynökség (Eszék)
Megvalósítási terület: Somogy, Baranya és Osijecko-Baranjska megyék.
Megvalósítás időtartama: 2011. 10. 01 – 2013. 01. 31.
Célcsoportok: a projekt megvalósítás területén folyó kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységgel kapcsolódó mezőgazdasági és élelmiszeripari termelők, kutatók, szakértők, innovátorok és innovációt felhasználók; közvetetten a potenciális innovatív termelők, hallgatók és képzési intézmények.