Mindenmentes élelmiszerek és alapanyagok. Ez a Vegadokk erőssége.
Folytatódik a sorozatunk, amelyben bemutatjuk a CIREVALC projekt mentoráltjait, és most a Vegadokk Kft.-n a sor! Ez a családi vállalkozás kiemelten fontos területen mozog: mindenmentes élelmiszereket és élelmiszer-alapanyagokat gyártanak! Gondoljatok lisztkeverékekre, alapporokra, fasírt porokra – mindez úgy, hogy az allergiások és érzékenyek is bátran fogyaszthatják.
A DDRIÜ Nonprofit Kft. mentorálásával a CIREVALC Körforgásos Akcelerátor Program keretében a Vegadokk Kft. működését és fejlesztési lehetőségeit a fenntarthatóság és erőforrás-hatékonyság szempontjából vizsgáltuk. A fókuszban az allergénmentes élelmiszerek előállítása és a hozzájuk kapcsolódó csomagolási kihívások álltak, hiszen ez közegészségügyi szempontból is kiemelt jelentőségű.
Szakmai feladatok
Szakértőink áttekintették velük a Csomagolásra és Csomagolási hulladékra vonatkozó új EU-s Rendelet előírásait, különös tekintettel az allergénmentes termékekre vonatkozó esetleges kivételekre és előírásokra. Emellett a mentorálás során megvizsgáltuk a lehetséges pályázati forrásokat is, amik segíthetnék a céget új, fenntarthatóbb csomagolási technológiákba való beruházásban. Javaslatot tettünk a beszállítói lánc fenntarthatóbbá tételére is, hogy a Vegadokk karbonlábnyoma is csökkenjen.
A mentorálás eredményeként a Vegadokk Kft. most már megfelelő információkkal rendelkezik az EU-s jogszabályi változásokról, amik 2026 augusztusától várhatóak, különösen az egyszer használatos csomagolóanyagok és az allergénmentes termékek esetében.
További infó a Vegadokk Kft.-ről és az általuk gyártott mindenmentes termékekről: https://vegadokk.hu/rolunk/
A CIREVALC projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg az Interreg Central Europe Program keretében.