DDRIÜ hírlevél feliratkozásDDRIÜ >> Bemutatkozás

Bemutatkozás

Az Európai Unió az innovációt, a kutatást és a technológiafejlesztést tekinti a versenyelőny szerzés legfontosabb területének. Az innováció létfontosságú a vállalatok versenyképességének növelésében, az exportképesség javításában. Az elmúlt évtizedben is leginkább azok az ágazatok fejlődtek, amelyek technológia-intenzívek és innováció orientáltak voltak.

Az innovációt, ami a gazdaság változó körülményeihez való sikeres alkalmazkodást, a jövő kihívásainak való megfelelést jelenti, az Európai Unió fejlődési motorjának tekintik a szakpolitikusok, így Magyarországon is cél a hatékony innovációs intézményrendszer kiépítése, működtetése, a hazai és európai uniós források eredményesebb felhasználása, a forrásabszorpciós képesség javítása, az innovációs ráfordítások növelése.

A fenti cél elérése érdekében kerültek kialakításra a hazai regionális innovációs ügynökség hálózatok. Ez olyan intézményfejlesztést jelentett, amely megfelelő innovációs környezetet teremt, és a gazdasági szereplők számára megkönnyíti az innovációk fejlesztését, befogadását és széleskörű alkalmazását, amelynek során a fenntartható fejlődés, az életminőség és a versenyképesség fogalmát a tudás megszerzésével, terjesztésével, és az innovációval kötik össze.

 
   Nyomtatás       

ESEMÉNYNAPTÁR


<<  2015. november   >>
H K Sz Cs P Sz V


1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

KERESÉS

HÍREK

Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) és Kutatás Infrastruktúrák (Kormány által elfogadott verzió)
Letölthető a Kormány által elfogadott S3 stratégia és Kutatási Infrastruktúrák dokumentum magyar és angol nyelven.
 
Fogadásból vállalkozás, kalandvágyból úszó energiatermelő látványosság a Dráván
Barcson a Dráva parton, mindenkitől távol működik az a kis műhely, gyárrészleg, melynek 1993-as születését egy fogadás inspirálta. Bátorfi László - a cég ügyvezetője - elmondta, hogy anno a Cassacco bárban, kávézás közben fogadott barátaival abban, hogy van annyi rálátása és rátermettsége, hogy az akkori magyarországi viszonyok között 2 nap alatt létrehoznak egy vállalkozást. Az alapgondolat az volt, hogy a Magyar Államnak, ill. állami nagyvállalatoknak gyártsanak. Így esett a választás a MÁV-ra.
 
A szellemitulajdon - védelem szerepe az innovációban
A szellemitulajdon-vé delmi rendszerben elnyerhető oltalmi formák (szabadalom, védjegy stb.) a kutatás-fejlesztés ben és az innovációban alapvetően támogató szerepet töltenek be, így ezek ismerete és használata versenyelőnyt jelent vállalkozásának. Így annak érdekében, hogy vállalkozása felkészült legyen a jogszabályváltozá sok következtében kialakult helyzetekre a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala közös rendezvényt szervez.

ELÉRHETŐSÉG

Dél-Dunántúli Regionális
Innovációs Ügynökség
Nonprofit Kft.


tel: +3674/673-557

e-mail: innovacio@ddriu.hu
Főoldal | Honlaptérkép | Kapcsolat | Dokumentumtár