DDRIÜ hírlevél feliratkozásDDRIÜ >> Bemutatkozás

Bemutatkozás

Az Európai Unió az innovációt, a kutatást és a technológiafejlesztést tekinti a versenyelőny szerzés legfontosabb területének. Az innováció létfontosságú a vállalatok versenyképességének növelésében, az exportképesség javításában. Az elmúlt évtizedben is leginkább azok az ágazatok fejlődtek, amelyek technológia-intenzívek és innováció orientáltak voltak.

Az innovációt, ami a gazdaság változó körülményeihez való sikeres alkalmazkodást, a jövő kihívásainak való megfelelést jelenti, az Európai Unió fejlődési motorjának tekintik a szakpolitikusok, így Magyarországon is cél a hatékony innovációs intézményrendszer kiépítése, működtetése, a hazai és európai uniós források eredményesebb felhasználása, a forrásabszorpciós képesség javítása, az innovációs ráfordítások növelése.

A fenti cél elérése érdekében kerültek kialakításra a hazai regionális innovációs ügynökség hálózatok. Ez olyan intézményfejlesztést jelentett, amely megfelelő innovációs környezetet teremt, és a gazdasági szereplők számára megkönnyíti az innovációk fejlesztését, befogadását és széleskörű alkalmazását, amelynek során a fenntartható fejlődés, az életminőség és a versenyképesség fogalmát a tudás megszerzésével, terjesztésével, és az innovációval kötik össze.

 
   Nyomtatás       

ESEMÉNYNAPTÁR


<<  2014. október   >>
H K Sz Cs P Sz V


1 2 3 4 5
6 07 8 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

KERESÉS

HÍREK

Szemléletéért díjazták Pécset
Elkötelezett a fenntartható energiagazdálkodás és a klímavédelem mellett Pécs városa – ezt most Brüsszelben is díjazták.
 
A szellemitulajdon-vé delem hatása a versenyképességre és az innovációra
Tudta Ön, hogy rövid időn belül a Magyarországon hatályos külföldi szabadalmak száma ugrásszerűen megnövekedhet az egységes szabadalmi rendszer életbelépését követően? Tudta, hogy ezáltal vállalkozása több eséllyel ütközhet monopóliumba, mint eddig, s előreláthatóan több esetben áll fenn annak a veszélye, hogy szabadalombitorlást követ el?
 
Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj 2015
Az ösztöndíj a hazai tudományos, gazdasági és kulturális élet legtehetségesebb fiatal szakembereinek külföldi rész-továbbképzé sét, külföldi kutatóhelyeken, alkotóműhelyekben kutatói, illetve művészeti munkában való részvételét teszi lehetővé. Pályázhat minden, 40 évesnél nem idősebb (1975. március 1. után született), felsőoktatási intézményben mesterfokú (vagy azzal egyenértékű) diplomát szerzett magyar állampolgár, aki eddigi szakmai tevékenységével – lehetőleg a PhD vagy DLA fokozat megszerzésével, rangos publikációkkal, egyéb alkotásaival és eredményeivel – már bizonyította kiemelkedő képességét.

ELÉRHETŐSÉG

Dél-Dunántúli Regionális
Innovációs Ügynökség
Nonprofit Kft.


tel: +3672/511-676
fax: +3672/511-675
e-mail: innovacio@ddriu.hu
Főoldal | Honlaptérkép | Kapcsolat | Dokumentumtár