DDRIÜ hírlevél feliratkozásDDRIÜ >> Bemutatkozás

Bemutatkozás

Az Európai Unió az innovációt, a kutatást és a technológiafejlesztést tekinti a versenyelőny szerzés legfontosabb területének. Az innováció létfontosságú a vállalatok versenyképességének növelésében, az exportképesség javításában. Az elmúlt évtizedben is leginkább azok az ágazatok fejlődtek, amelyek technológia-intenzívek és innováció orientáltak voltak.

Az innovációt, ami a gazdaság változó körülményeihez való sikeres alkalmazkodást, a jövő kihívásainak való megfelelést jelenti, az Európai Unió fejlődési motorjának tekintik a szakpolitikusok, így Magyarországon is cél a hatékony innovációs intézményrendszer kiépítése, működtetése, a hazai és európai uniós források eredményesebb felhasználása, a forrásabszorpciós képesség javítása, az innovációs ráfordítások növelése.

A fenti cél elérése érdekében kerültek kialakításra a hazai regionális innovációs ügynökség hálózatok. Ez olyan intézményfejlesztést jelentett, amely megfelelő innovációs környezetet teremt, és a gazdasági szereplők számára megkönnyíti az innovációk fejlesztését, befogadását és széleskörű alkalmazását, amelynek során a fenntartható fejlődés, az életminőség és a versenyképesség fogalmát a tudás megszerzésével, terjesztésével, és az innovációval kötik össze.

 
   Nyomtatás       

ESEMÉNYNAPTÁR


<<  2014. szeptember   >>
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
KERESÉS

HÍREK

Ki is minősül kkv-nak? Nem egyszerű a helyzet
Az elnagyolt és kidolgozatlan szabályrendszer miatt már évek óta problémát jelent annak értelmezése, hogy egy adott vállalkozás kis- és középvállalkozás nak (kkv) minősül-e. Pedig a kkv-kat megillető kedvezmények miatt a minősítésnek igen komoly következményei lehetnek.
 
Holnap újra nyit a Szentlőrinci Gazdanapok c. mezőgazdasági szakmai vásár és a Szentlőrinci Kistermelők Háza
XXI. Szentlőrinci Gazdanapok
 
Új helyre költözött a Regionális Innovációs Ügynökség (DDRIÜ)
2014. júliusában a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség beköltözött a Megyeháza épületébe. A Széchenyi tér 9. szám alatt található intézményben az Ügynökség munkatársai augusztus 1-től várják a kutatás-fejlesztés és innovációban érdekelt szervezeteket, vállalkozókat és kutatókat.

ELÉRHETŐSÉG

Dél-Dunántúli Regionális
Innovációs Ügynökség
Nonprofit Kft.


tel: +3672/511-676
fax: +3672/511-675
e-mail: innovacio@ddriu.hu
Főoldal | Honlaptérkép | Kapcsolat | Dokumentumtár