DDRIÜ hírlevél feliratkozásDDRIÜ >> Bemutatkozás

Bemutatkozás

Az Európai Unió az innovációt, a kutatást és a technológiafejlesztést tekinti a versenyelőny szerzés legfontosabb területének. Az innováció létfontosságú a vállalatok versenyképességének növelésében, az exportképesség javításában. Az elmúlt évtizedben is leginkább azok az ágazatok fejlődtek, amelyek technológia-intenzívek és innováció orientáltak voltak.

Az innovációt, ami a gazdaság változó körülményeihez való sikeres alkalmazkodást, a jövő kihívásainak való megfelelést jelenti, az Európai Unió fejlődési motorjának tekintik a szakpolitikusok, így Magyarországon is cél a hatékony innovációs intézményrendszer kiépítése, működtetése, a hazai és európai uniós források eredményesebb felhasználása, a forrásabszorpciós képesség javítása, az innovációs ráfordítások növelése.

A fenti cél elérése érdekében kerültek kialakításra a hazai regionális innovációs ügynökség hálózatok. Ez olyan intézményfejlesztést jelentett, amely megfelelő innovációs környezetet teremt, és a gazdasági szereplők számára megkönnyíti az innovációk fejlesztését, befogadását és széleskörű alkalmazását, amelynek során a fenntartható fejlődés, az életminőség és a versenyképesség fogalmát a tudás megszerzésével, terjesztésével, és az innovációval kötik össze.

 
   Nyomtatás       

ESEMÉNYNAPTÁR


<<  2014. szeptember   >>
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
KERESÉS

HÍREK

Webinarium: A méhészeti ágazat aktuális helyzete és kérdései
A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség on-line szakmai előadást és fórumot tart a méhészet iránt érdeklődők számára. A szeptember 23-án rendezett webinárium vendég előadói May Gábor az OMME Baranya Megyei Méhészeti Szaktanácsadó és Dr. Kovács Dezső címzetes egyetemi tanár.
 
Intelligens szakosodási stratégia - S3 2014-2020
Utolsó felvonásához ért az intelligens szakosodáson alapuló kutatási és innovációs stratégia (S3) tervezési folyamata, mely elengedhetetlen feltétele a Strukturális Alapokból érkező, több mint 700 milliárd forintnyi EU-s forráshoz történő hozzáférésnek. A tervezésben kiemelten fontos, hogy a helyi szereplők a térségi gazdaság és társadalom változásainak folyamatos és módszeres érzékelésével és elemzésével, az érintettek széles körének aktív részvételével, vállalkozói szemmel, a kockázatokat vállalva hozzanak meg a térség szempontjából tartós fejlődést eredményező, a jövő innovációival kapcsolatos jelenbeli döntéseket.
 
Iparjogvédelmi Szakértői Testület szolgáltatásai iparjogvédelmi jogvitás ügyekben
Az Iparjogvédelmi Szakértői Testületre vonatkozó keretszabályokat az 1995. évi XXXIII. törvény (Szt.), feladatainak, szervezetének és működésének részletes szabályait pedig a 270/2002. (XII. 20.) Korm. rendelet határozta meg. Ennek értelmében az Iparjogvédelmi Szakértői Testület szakértői véleményt ad: - az iparjogvédelmi jogvitás ügyben eljáró bíróságok és más hatóságok megkeresése alapján, illetve - bármely, az iparjogvédelmi jogok gyakorlásával kapcsolatos kérdésben megbízás alapján. A megbízó egyaránt lehet magánszemély vagy szervezet, így magánszemély vagy szervezet nevében eljáró jogi vagy iparjogvédelmi képviselő, feltaláló, gazdasági társaság, oktatási intézmény, kamara vagy más köztestület, szakmai egyesület, alapítvány stb.

ELÉRHETŐSÉG

Dél-Dunántúli Regionális
Innovációs Ügynökség
Nonprofit Kft.


tel: +3672/511-676
fax: +3672/511-675
e-mail: innovacio@ddriu.hu
Főoldal | Honlaptérkép | Kapcsolat | Dokumentumtár