DDRIÜ hírlevél feliratkozásDDRIÜ >> Bemutatkozás

Bemutatkozás

Az Európai Unió az innovációt, a kutatást és a technológiafejlesztést tekinti a versenyelőny szerzés legfontosabb területének. Az innováció létfontosságú a vállalatok versenyképességének növelésében, az exportképesség javításában. Az elmúlt évtizedben is leginkább azok az ágazatok fejlődtek, amelyek technológia-intenzívek és innováció orientáltak voltak.

Az innovációt, ami a gazdaság változó körülményeihez való sikeres alkalmazkodást, a jövő kihívásainak való megfelelést jelenti, az Európai Unió fejlődési motorjának tekintik a szakpolitikusok, így Magyarországon is cél a hatékony innovációs intézményrendszer kiépítése, működtetése, a hazai és európai uniós források eredményesebb felhasználása, a forrásabszorpciós képesség javítása, az innovációs ráfordítások növelése.

A fenti cél elérése érdekében kerültek kialakításra a hazai regionális innovációs ügynökség hálózatok. Ez olyan intézményfejlesztést jelentett, amely megfelelő innovációs környezetet teremt, és a gazdasági szereplők számára megkönnyíti az innovációk fejlesztését, befogadását és széleskörű alkalmazását, amelynek során a fenntartható fejlődés, az életminőség és a versenyképesség fogalmát a tudás megszerzésével, terjesztésével, és az innovációval kötik össze.

 
   Nyomtatás       

ESEMÉNYNAPTÁR


<<  2014. július   >>
H K Sz Cs P Sz V

1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


KERESÉS

HÍREK

Idén 21. alkalommal rendezik meg a Dél-dunántúli régió legnagyobb és legrangosabb mezőgazdasági szakkiállítását és vásárát
XXI. Szentlőrinci Gazdanapok
 
Lezárult az Európai Design Innovációs Kezdeményezés
Lezárult az Európai Design Innovációs Kezdeményezés projekt, melyben a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala kereteiben működő Magyar Formatervezési Tanács Irodája az "EuroDesign - A design értékének mérése" című konzorcium tagjaként vett részt. A program célkitűzése volt, hogy összekapcsolja a design, az innováció és a versenyképesség területeit.
 
MTA TK Szociológiai Intézet pályázatot hirdet fiatal kutatói álláshely betöltésére
Az MTA TK Szociológiai Intézet pályázatot hirdet fiatal kutatói álláshely betöltésére 'A gazdasági tevékenység és a lakhatás változó mintázatai a posztindusztriális városokban.' kutatási témában. Várják mindazok jelentkezését, akik a témával foglalkoznak, és azokét is, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy ezzel a témával is foglalkozzanak.

ELÉRHETŐSÉG

Dél-Dunántúli Regionális
Innovációs Ügynökség
Nonprofit Kft.


tel: +3672/511-676
fax: +3672/511-675
e-mail: innovacio@ddriu.hu
Főoldal | Honlaptérkép | Kapcsolat | Dokumentumtár