DDRIÜ hírlevél feliratkozásDDRIÜ >> Bemutatkozás

Bemutatkozás

Az Európai Unió az innovációt, a kutatást és a technológiafejlesztést tekinti a versenyelőny szerzés legfontosabb területének. Az innováció létfontosságú a vállalatok versenyképességének növelésében, az exportképesség javításában. Az elmúlt évtizedben is leginkább azok az ágazatok fejlődtek, amelyek technológia-intenzívek és innováció orientáltak voltak.

Az innovációt, ami a gazdaság változó körülményeihez való sikeres alkalmazkodást, a jövő kihívásainak való megfelelést jelenti, az Európai Unió fejlődési motorjának tekintik a szakpolitikusok, így Magyarországon is cél a hatékony innovációs intézményrendszer kiépítése, működtetése, a hazai és európai uniós források eredményesebb felhasználása, a forrásabszorpciós képesség javítása, az innovációs ráfordítások növelése.

A fenti cél elérése érdekében kerültek kialakításra a hazai regionális innovációs ügynökség hálózatok. Ez olyan intézményfejlesztést jelentett, amely megfelelő innovációs környezetet teremt, és a gazdasági szereplők számára megkönnyíti az innovációk fejlesztését, befogadását és széleskörű alkalmazását, amelynek során a fenntartható fejlődés, az életminőség és a versenyképesség fogalmát a tudás megszerzésével, terjesztésével, és az innovációval kötik össze.

 
   Nyomtatás       

ESEMÉNYNAPTÁR


<<  2014. október   >>
H K Sz Cs P Sz V


1 2 3 4 5
6 07 8 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

KERESÉS

HÍREK

Kihirdették a HUNINNO Innovációs Projektek Nemzeti versenyének nyerteseit
A HUNINNO legsikeresebb versenyzőinek az INNOTRENDS nemzetközi Kiállítás és Konferencia keretében 2014. október 16.-án adták át a díjakat. Az első díjat az Ecotech Nonprofit Zrt.: „3D Szkennelő Akusztikus Mikroszkóp” megnevezésű projektje nyerte, akik a második és harmadik helyezettel közösen lehetőséget kaptak arra, hogy 27 tagú nemzetközi csapat tagjaként ismét lehetőséget kapnak a megmérettetésre 2014. novemberében a PROFIS projekt keretében, továbbá fél évig tartó innovációs mentorálásban részesülnek.
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY - „Október 15-én szerdán rendezik a HUNINNO Innovációs Díj nemzeti versenyét”
Nemzeti megmérettetéshez érkeztek a HUNINNO Innovációs Díj 22 versenyzőjének 24 pályaműve. A jelentkezők 2014. október 15-én mutatják be ötletüket a zsűrinek, amely a 2014. október 16-ánmegrendezésre kerülő INNOTRENDS Nemzetközi kiállítás és konferencia keretében hirdet eredményt.
 
Elkészült a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezete
Ezúton tájékoztatjuk, hogy a 19 megyei konzultáción elhangzottak, valamint a közel 700, on-line kérdőíven beérkezett javaslat feldolgozásával elkészült a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezete. A dokumentum a www.s3magyarorszag.h u honlap stratégiai egyeztető felületén keresztül október 3-tól elérhetővé vált, amellyel elindult a társadalmi egyeztetés 2. szakasza. Kérjük, hogy a Nemzeti S3 társadalmi egyeztetésre bocsátott tervezetével kapcsolatos véleményét 2014. október 17. (péntek) déli 12.00-ig küldje meg a weboldalon található on-line felület segítségével, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a stratégia valóban egy közösen megfogalmazott specializációs irányt és jövőképet mutasson. Kérjük továbbá, hogy jelen felhívásunkat partnereik felé továbbítani szíveskedjenek. Megtisztelő véleményére továbbra is számítunk! Köszönettel: Nemzeti Innovációs Hivatal

ELÉRHETŐSÉG

Dél-Dunántúli Regionális
Innovációs Ügynökség
Nonprofit Kft.


tel: +3672/511-676
fax: +3672/511-675
e-mail: innovacio@ddriu.hu
Főoldal | Honlaptérkép | Kapcsolat | Dokumentumtár