DDRIÜ hírlevél feliratkozásDDRIÜ >> Bemutatkozás

Bemutatkozás

Az Európai Unió az innovációt, a kutatást és a technológiafejlesztést tekinti a versenyelőny szerzés legfontosabb területének. Az innováció létfontosságú a vállalatok versenyképességének növelésében, az exportképesség javításában. Az elmúlt évtizedben is leginkább azok az ágazatok fejlődtek, amelyek technológia-intenzívek és innováció orientáltak voltak.

Az innovációt, ami a gazdaság változó körülményeihez való sikeres alkalmazkodást, a jövő kihívásainak való megfelelést jelenti, az Európai Unió fejlődési motorjának tekintik a szakpolitikusok, így Magyarországon is cél a hatékony innovációs intézményrendszer kiépítése, működtetése, a hazai és európai uniós források eredményesebb felhasználása, a forrásabszorpciós képesség javítása, az innovációs ráfordítások növelése.

A fenti cél elérése érdekében kerültek kialakításra a hazai regionális innovációs ügynökség hálózatok. Ez olyan intézményfejlesztést jelentett, amely megfelelő innovációs környezetet teremt, és a gazdasági szereplők számára megkönnyíti az innovációk fejlesztését, befogadását és széleskörű alkalmazását, amelynek során a fenntartható fejlődés, az életminőség és a versenyképesség fogalmát a tudás megszerzésével, terjesztésével, és az innovációval kötik össze.

 
   Nyomtatás       

ESEMÉNYNAPTÁR


<<  2014. augusztus   >>
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KERESÉS

HÍREK

Új helyre költözött a Regionális Innovációs Ügynökség (DDRIÜ)
2014. júliusában a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség beköltözött a Megyeháza épületébe. A Széchenyi tér 9. szám alatt található intézményben az Ügynökség munkatársai augusztus 1-től várják a kutatás-fejlesztés és innovációban érdekelt szervezeteket, vállalkozókat és kutatókat.
 
Idén 21. alkalommal rendezik meg a Dél-dunántúli régió legnagyobb és legrangosabb mezőgazdasági szakkiállítását és vásárát
XXI. Szentlőrinci Gazdanapok
 
Lezárult az Európai Design Innovációs Kezdeményezés
Lezárult az Európai Design Innovációs Kezdeményezés projekt, melyben a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala kereteiben működő Magyar Formatervezési Tanács Irodája az "EuroDesign - A design értékének mérése" című konzorcium tagjaként vett részt. A program célkitűzése volt, hogy összekapcsolja a design, az innováció és a versenyképesség területeit.

ELÉRHETŐSÉG

Dél-Dunántúli Regionális
Innovációs Ügynökség
Nonprofit Kft.


tel: +3672/511-676
fax: +3672/511-675
e-mail: innovacio@ddriu.hu
Főoldal | Honlaptérkép | Kapcsolat | Dokumentumtár